Az új-zélandi zöldkagyló gazdag glükózaminoglikánokban, omega-3 zsírsavakban és antioxidánsokban, ennek köszönhetően jótékony hatású a mozgásszervekre és az ízületekre, és elősegíti azok gyulladásainak csökkentését.
A por fagyasztva szárított zöldkagylót tartalmazó, élelmiszer-minőségű készítmény. A kímélő eljárásnak köszönhetően értékes kivonatokat tartalmaz. A glükózamin a szervezetben termelődő anyag, amely az ízületek mozgékonyságát segíti elő. Ez minden életkorban fontos, mind a növekedés fázisában, mind felnőtt korban az ízületek egészségének fenntartásához, mind az életkor előrehaladásával, amikor egyre kevesebb glükózamin termelődik a szervezetben és a porcok leépülnek. A zöldkagylóból kinyert glükózaminoglikán helyettesíti a szervezetben termelődő anyagot és elősegíti a porc regenerálódását.
A lyprinol 12 féle omega-3 zsírsavat tartalmaz. Különösen hatásos a gyulladásokra az egész szervezetben, de a szőrre és a bőrre is jótékony hatással van. A zöldkagyló többféle antioxidánst is tartalmaz, amelyeknek kedvező hatása van az immunrendszerre és amelyek enyhíthetik az ízületek gyulladását.
Mikor javasoljuk a használatát?
- Növekedés időszakában, 1 éves korig
- Felnőtt kedvenceknek megelőzésként
- Idősebbeknek az egészséges mozgás fenntartásához, mozgékonyság növeléséhez
- Ízületi fájdalom, gyulladás esetén
- Porc/szalag/csont sérülésekor
- Sport vagy munkakutyádnak
- Kedvenced fogékony porc/ízületi sérülésekre
- Főtt étrend mellé kalcium forrásként